Selecteer een pagina

frank Ottenhoff

Documentairemaker, docent en organisatieontwikkelaar
Ontrafelen van de geschiedenis, oorsprong, ziel en identiteit van mensen en naties. Om inspiratie, trots, angst, trauma en erkenning bloot te leggen. Met empathie als methode. Verhalen toepassen om positieve verandering te stimuleren.

soul searching

Verhalen over de ziel, inclusie en exclusie, ontheemding en geborgenheid, en mensen en systemen.

Ik ben een zelfstandige consultant die leiders, teams en organisaties ondersteunt in hun ontwikkeling. Ik ben elektrotechnische ingenieur (Delft) en psycholoog (Leiden).

Samen met een Poolse collega heb ik het bedrijf WoW-consult opgericht. WoW staat voor Way of Working. Mijn eigen bedrijf is Oog voor Verandering en ik maak ook deel uit van de Paradox Academy.

In 2007 ben ik op uitnodiging van een klant begonnen met het maken van films ter ondersteuning van organisatieverandering. Ik heb meer dan 60 filmproducties gemaakt voor bedrijven en non-profitorganisaties.

In 2012 heb ik mijn eerste documentaire gemaakt: “A Life in Hungary“. Het is een documentaire over een Hongaarse vrouw die is geboren in het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw. In deze documentaire visualiseer ik de gebeurtenissen in Hongarije tussen de Eerste Wereldoorlog en de val van de Muur.

In 2014 en 2019 organiseerde ik een evenement in mijn woonplaats met sprekers, mijn documentaire, Hongaarse muziek en eten. Hier is de verborgen link naar de trailer van mijn documentaire.

Mijn liefde voor Midden-Europa begon in 1974 toen ik met een vriend Tsjecho-Slowakije bezocht (nu Slowakije). In 1976 bracht ik meer dan twee maanden door in Warschau voor praktisch werk. Sindsdien ben ik vele malen in Slowakije, Polen, Hongarije en Tsjechië geweest.

VERHALEN verzamelen

Ik verzamel verhalen van individuen en naties. Verhalen onthullen de oorsprong van mensen, beschrijven hun ups en downs en leggen zowel hun kracht als hun angsten bloot. Bovendien geven verhalen inzicht in waar mensen naar streven. Door deze verhalen te delen, waarderen we niet alleen onze diversiteit, maar ontdekken we ook kansen om een gemeenschappelijk basis te vinden.

cafe europa

Het café is typisch voor Europa. Europa wordt gevormd door koffiehuizen, door cafés, zoals George Steiner zei. Het café is volgens Stefan Zweig ‘een democratische club’. Voor mij symboliseert het café Europese gesprekken waar diverse opvattingen en gevoelens samenkomen om onze gezamenlijke Europese toekomst vorm te geven. Ik nodig je uit in mijn ‘café’.